Cloud oplossingen


Een veel voorkomend vraagstuk binnen ICT is het wel of niet gebruiken maken van cloud diensten. Zet u al uw applicaties en data in de cloud of liever op een eigen server binnenshuis? Wilt u graag toegang tot uw volledige werkplek of alleen uw mail? Wat is de meest veilige optie voor uw organisatie?

Cloud diensten op maat

Veilige, flexibele toegang tot uw bestanden, applicaties en telefonie, zodat u en uw werknemers flexibel en onafhankelijk van plaats en tijd kunnen werken; zomaar een paar voordelen van ‘werken in de cloud’. Italko ICT Services adviseert over de mogelijkheden, ondersteunt bij migratie naar de cloud en kan het volledige onderhoud en beheer voor u uit handen nemen.

Voor alle cloud oplossingen maakt Italko ICT Services gebruik van een nieuw hoogwaardig datacenter in de regio midden-Brabant. Dit is het eerste datacenter van een reeks aan regionale datacenters opgezet als regionaal IT kenniscentrum.

Welke cloud diensten passen bij u?

Samen met u stellen we een pakket samen van cloud diensten die bij uw organisatie past;

Hosted Exchange

Toegang tot al uw mails, inclusief historie, vanaf ieder gewenst apparaat.

Microsoft Office 365

Met de cloud applicaties van Office365 heeft u vanaf iedere gewenste computer of locatie toegang tot uw eigen documenten in Word, Excel, Powerpoint, uw volledige mailbox en kunt u direct communiceren met uw collega’s via instant messaging.

Online werkplekken

Met een online werkplek is uw vertrouwde desktop altijd beschikbaar. Niet alleen u maar ook uw medewerkers kunnen eenvoudig op kantoor, thuis of onderweg beschikken over de werkomgeving zoals zij die gewend zijn. U kunt deze werkplek vanaf meerdere apparaten bereiken, zoals uw huidige computer, laptop of tablet. Zo bent u niet meer gebonden aan een vaste computer. De online werkplek kunt u als dienst in de cloud afnemen of we realiseren deze volledig op uw eigen servers.

Backup Online

U hoeft zich geen zorgen meer te maken over het verlies van belangrijke data of applicaties. Met de online back up verzorgt Italko ICT Services op regelmatige basis uw backup. Dit gebeurt online maar kan desgewenst ook op locatie.

Webhosting

Bij webhosting huurt u een deel van onze serverruimte. Italko ICT zorgt voor het beheer en onderhoud van deze server. Zo is uw website veilig en altijd bereikbaar. Wij bieden diverse pakketten die hosting mogelijk maken voor een simpele statische website, webshops of CMS die gebruik maken van PHP en MySQL databases.

Cloud: public, private, op locatie of hybride?

Alle cloud diensten van Italko ICT Services zijn veilig, flexibel en schaalbaar naar grootte van uw organisatie. De kosten zijn daarbij zeer overzichtelijk; u betaalt per gebruiker of resource per maand. Afhankelijk van uw situatie maakt u gebruik van één van onderstaande opties:

Public
Uw software en data staan volledig op externe servers waarbij al het dataverkeer van en naar de publieke cloud via een beveiligde verbinding loopt. Dit is een generieke dienst waarbij we de servers beschikbaar stellen voor meerdere organisaties.

Private
U heeft overal toegang tot de benodigde data en applicaties via een goed beveiligd netwerk. Deze virtuele servers worden niet gedeeld met andere organisaties.

Op locatie
Liever geen data buiten de muren van uw organisatie? Ook dat is mogelijk. Wij kunnen uw ICT- omgeving op locatie optimaliseren.

Hybride
Naar wens creëert Italko ICT een hybride oplossing; wanneer u kritische data liever onderbrengt in de private cloud en minder kritische data op een public cloud.

Kortom; er is een breed pakket aan mogelijkheden. Wij geven u graag advies over de meest passende oplossingen voor uw organisatie. Neem contact op met een van onze ICT consultants.

Italko ICT Services helpt u graag!

Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis adviesgesprek.